Szimpózium a londoni parlamentben: „A Fálun Gong története - újabb népirtás Kínában?”

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(en.minghui.org) A Brit Fálun Dáfá Egyesület szimpóziumot szervezett „A Fálun Gong története - újabb népirtás Kínában?” címmel a londoni Parlament épületében 2023. július 17-én. Ez része volt azoknak az eseményeknek, amelyeket a gyakorlók a Kínai Kommunista Párt (KKP) üldözése elleni tiltakozásának 24. évfordulója alkalmából tartottak. A konferenciaterem megtelt, és több meghatározó média is riportereket küldött, hogy tudósítsanak az eseményről.

null

A Parlamentben szimpóziumot tartottak, és a tisztviselők a Fálun Gong támogatásáról beszéltek


A főelőadók Sir Iain Duncan Smith, Lord Alton Liverpoolból, Lord Hunt Kings Heathből, Marie Rimmer (parlamenti képviselő) és David Matas kanadai emberi jogi ügyvéd voltak.


Sir Iain Duncan Smith: Ne bízz a KKP-ban!

null

Sir Iain Duncan Smith


Sir Iain Duncan Smith - a brit Konzervatív Párt korábbi vezetője és a Kínával foglalkozó nemzetközi parlamenti szövetség elnöke - beszédében elmondta, hogy a Kínával foglalkozó Nemzetközi Parlamenti Szövetség a világ mintegy 30 különböző országát foglalja magába, Japántól az Egyesült Államokig. Elmondta, hogy David Matas volt az, aki beszámolt neki a KKP Fálun Gonggal szembeni erőszakos bánásmódjáról. Ezt követően kezdeményezték a Nemzetközi Parlamenti Szövetség létrehozását.


Elmondta, ahogy a KKP xinjiangi atrocitásai kiderültek és népirtásként definiálták őket, egyre több ember ismerte fel a KKP valódi természetét, különösen a KKP Fálun Gong elleni üldözését: „A Fálun Gongról szóló hírek fokozatosan terjedtek.”


Azt mondta, hogy a brit kormánynak nem szabad bíznia a KKP-ban. „A KKP mindig megszegi a szavát. Nem áll szándékában megtartani az ígéreteit.”


Lord David Alton: Ez nem a hallgatás ideje!

null

Lord David Alton Liverpoolból


Lord Alton - a vallás- és hitszabadsággal foglalkozó brit parlamenti pártokon átívelő csoport társalapítója és alelnöke - a szimpózium során többször szóba hozta a Fálun Gong üldözését és a KKP által elkövetett atrocitásokat, különösen az erőszakos szervkereskedelemmel kapcsolatosakat.


„Számos jogi és tudományos szakértő szerint a Kínában folyó országos kampány a Fálun Gong felszámolására, egy olyan spirituális gyakorlatra, amelyet akkoriban becslések szerint 70-100 millió ember gyakorolt, modern kori népirtásnak minősül” – jegyezte meg.


Rámutatott: „A KKP hivatalosan ateista, és következésképpen különböző mértékben minden vallást elnyom. A keresztények csak a Biblia cenzúrázott változatát olvashatják, a vallási vezetőket gyakran bebörtönzik, és minden engedélyezett vallási csoportot szigorúan felügyelnek és ellenőriznek. De Jiang (a KKP korábbi vezetője) felismerte, hogy a Fálun Gongot nem lehet kontrollálni - még a párt tisztviselői is elkezdték azt gyakorolni. Jiang félt.”


Végezetül: „Ha felismerjük a KKP fenyegetését és beavatkozását a saját demokráciánkba, akkor elengedhetetlen, hogy felismerjük a Fálun Gonggal szembeni fenyegetést és atrocitásokat. Ezt ki kell mondanunk - hangosan és világosan - mert ez így van. Ez nem a hallgatás ideje!”


Lord Philip Hunt: Nemzetközi jelzést kell küldenünk!

null

Lord Philip Hunt Kings Heathből


Az Egyesült Királyság gyógyszerekre és orvostechnikai eszközökre vonatkozó törvényének módosítása tavaly lépett hatályba. Ez azt jelenti, hogy a lelkiismereti okokból bebörtönzöttek, például a Fálun Gong-gyakorlók szervei, amelyeket élő emberekből operálnak ki, nem hozhatók be az Egyesült Királyságba. Lord Philip Hunt Kings Heathből, a Lordok Házának tagja támogatta a módosítást.


Lord Philip Hunt elmondta, hogy továbbra is keresnünk kell a lehetőségeket annak demonstrálására, hogy a vállalatok, a brit cégek és a brit emberek nem vehetnek részt ilyen tevékenységekben, másrészt pedig remélhetőleg más országok is követni fogják a példánkat, és nemzetközi jelzést küldenek.


Lord Hunt szerint a Kínával kapcsolatos kormányzati politika „kétértelműsége” hiba, és a Parlament határozott kiállása a szervkereskedelem és a Fálun Gonggal szembeni bánásmód ellen „nemzetközi szinten is visszhangra kell, hogy találjon. Tartozunk annyival az áldozatoknak, hogy soha nem adjuk fel.”


Marie Rimmer parlamenti képviselő: Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a kérdést!

Marie Rimmer parlamenti képviselő is nagyban részt vett a kereskedelmi szervturizmus megállítását célzó tavalyi törvénymódosításban, és a szervbeszerzési törvényjavaslaton is keményen dolgozik.

null

Marie Rimmer MP


David Matas: A népirtás meghatározásakor az indíték a legfontosabb szempont

David Matas kanadai nemzetközi emberi jogi jogászt 2010-ben Nobel-békedíjra jelölték az emberi jogi kérdésekben való kiemelkedő hozzájárulásáért.


Jól tájékozott és átgondolt beszédet tartott a népirtásról szóló konvenció kritériumairól, és azt mondta, hogy „a népirtás meghatározásának indítéka a legfontosabb szempont - de olyan összetett indítékok, mint például a 'szándékos félrenézés' és a vezetők szerepe egy hozzájáruló tényezővé válhat, és ezeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.” Azt mondta, hogy szándékában áll kiadni egy tanulmányt, amely tovább vizsgálja ezt a kérdést.


Két Fálun Dáfá-gyakorló erőteljes és mélyen megindító személyes beszámolót adott a bebörtönzésről, a kínzásokról - beleértve a tigrisszékek használatát és a KKP általi folyamatos, több napon át tartó bántalmazásról.


A kínai emberek hamarosan szabadok lesznek

null

A szimpózium ideje alatt a gyakorlók a Parlamenten kívül is tartottak rendezvényeket


Miközben a szimpóziumot a parlament épületében tartották, a Fálun Dáfá-gyakorlók transzparenseket függesztettek ki az épület előtt, és bemutatták a Fálun Dáfá-gyakorlók KKP általi kínzásának börtönbeli jeleneteit, hogy tájékoztassák az embereket a börtönökben zajló eseményekről.

null

Emily szerint az üldözésnek véget kell vetni


Emily egy egyetemen dolgozik. Amikor ő és unokatestvére Londonban jártak, látták a transzparenst: „Állítsák meg a Fálun Gong 24 éve tartó üldözését!” Azt mondta: „Mindenkit egyenlő bánásmódban kell részesíteni. Miért folyik még mindig az üldözés? Nem tudom elhinni. Az ilyen dolgoknak véget kell vetni!”


Azt mondta, hogy Kína egy nagy ország. „Néhány kiváltságos ember hasznot húz a szervkereskedelemből, és a hatalmukat arra használják, hogy megpróbálják eltussolni az igazságot. Elnyomják az egyszerű embereket, és egyeseket rettegésre késztetnek, hogy ne beszéljenek, ami miatt az üldözés folytatódik. De a gyakorlók kiállnak a mellett, hogy felhívják a figyelmet, és ráébresszék az embereket a probléma súlyosságára. Remélem, hogy a brit kormány és az amerikai kormány nyomást tud gyakorolni, hogy segítsen megállítani az üldözést.”


Fontolóra vette, hogy levelet ír városának parlamenti képviselőjének, és másoknak is szól a témáról, mert több száz áldozat családját érinti az ügy, és az üldözésnek minél hamarabb véget kell vetni.

null

Sandra azt mondta, hogy lesznek változások


Sandra, aki tanár, az élő szervkereskedelem elleni petíció aláírása után azt mondta: „Ne veszítsétek el a reményt, lesznek változások!”

null

Aaron Lubeck és fia


Aaron Lubeck építőipari munkás és fia az Egyesült Államokból jöttek. A távolban látták a Fálun Gong-standot. Azt mondta: „Nagyon támogatom a Fálun Gong-gyakorlókat a figyelemfelkeltésben!” A fia azt mondta: „Aláírtam a petíciót, hogy támogassam az igaz körülmények tisztázását, hogy egyre több ember ismerje meg a KKP természetét. Akkor a világ összes országa összefog a KKP üldözése ellen, és hamarosan a kínaiak elnyerik a szabadságukat.” Megígérte, hogy segíteni fog a hír terjesztésében.


Háttér: Mi a Fálun Dáfá és miért üldözi a KKP?

A Fálun Dáfát, más néven Fálun Gongot 1992-ben mutatta be először a nyilvánosságnak Li Hongzhi úr Changchunban, Kínában. A spirituális tant ma már világszerte több mint 100 országban gyakorolják. Emberek milliói fogadták el azokat a tanításokat, amelyek az Őszinteség, Jószívűség, Tolerancia elvein, valamint öt gyengéd gyakorlaton alapulnak, és az egészség és a jólét javulásához vezetnek.


Jiang Zemin, a Kínai Kommunista Párt (KKP) korábbi vezetője úgy látta, hogy a spirituális tan növekvő népszerűsége veszélyt jelent a KKP ateista ideológiájára, és 1999. július 20-án parancsot adott ki a Fálun Dáfá felszámolására.


Jiang személyes irányítása alatt a KKP létrehozta a 610-es Hivatalt, egy törvényen kívüli biztonsági szervezetet, amely a rendőrségi és igazságszolgáltatási rendszert felülbíráló hatalommal rendelkezik, és amelynek egyetlen feladata a Fálun Dáfá üldözése.


A Minghui.org megerősítette, hogy az elmúlt 24 évben több ezer gyakorló halt meg az üldözés következtében. A tényleges szám vélhetően sokkal magasabb. Számtalan gyakorlót bebörtönöztek és megkínoztak hitéért.


Konkrét bizonyítékok vannak arra, hogy a KKP engedélyezi a fogva tartott gyakorlók szerveinek begyűjtését, akiket meggyilkolnak, hogy ezen a módon támogassák a szervátültetési iparágat.

***


A hu.Clearharmony.net oldalon közzétett minden cikk, grafika és tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A nem kereskedelmi célú sokszorosítás megengedett, de a cikk címének feltüntetése és az eredeti cikkre való hivatkozás szükséges.


Forrás: London, UK: Officials Express Support for Falun Dafa at Symposium Held in Parliament

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo