A ragaszkodásom mögötti ragaszkodás megszüntetése

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(en.minghui.org) A fiam 2023-ban fejezte be az egyetemet. Azt hitte, hogy könnyen talál majd jó állást, de a dolgok éppen az ellenkezőjére fordultak: Ha jó állást akart találni, tovább kellett tanulnia. Amikor ezt meghallottam, összeszorult a szívem. Azonnal rájöttem, hogy a művelési állapotom nem megfelelő. Egy művelőt nem szabadna, hogy bármi is befolyásoljon, és ha ez a hír kellemetlen érzést keltett bennem, akkor bizonyára megérintett egy ragaszkodást. Tudtam, hogy ez egy lehetőség számomra, hogy megemeljem a szintem, hogy fejlődjek.


Ahelyett, hogy azon gondolkodtam volna, hogyan oldjam meg a fiam „problémáját”, magamat vizsgáltam, befelé néztem. Feltettem magamnak a kérdést: „Miért volt nehéz a szívem?” Ezt gondoltam: „Éppen azon voltam, hogy túl legyek a fiam eltartásának nehézségein. Sajnos továbbra is fizetnem kell az oktatását. Már eddig is annyit fizettem, most pedig tovább kellett spórolnom az élelmiszeren és a ruhákon.”


„Ötvenéves vagyok, és ha most visszamegy az iskolába, akkor az életem legszebb időszaka majdnem elmúlt.” Megkérdeztem magamtól: „Miféle ragaszkodás ez?” A szívem így válaszolt: „Ez az a ragaszkodás, hogy kényelmes életet akarok élni. Ez önzés, és az, hogy valaki nem hajlandó tenni másokért.” A fiam problémája segített rámutatni a ragaszkodásomra. A művelés az emberi ragaszkodásoktól való megszabadulást jelenti, de én mégis ezekre a dolgokra törekedtem. Hát mit csináltam én?


Ezen az eseten keresztül végre megtaláltam a mélyen elrejtett ragaszkodásomat. Azt gondoltam: „Nem akarok ilyet csinálni, csak szorgalmasan akarom művelni magam.” Amint ez a gondolat eszembe jutott, eltűntek azok az anyagok, amelyek a szívemet nyomták, könnyűnek és nyugodtnak éreztem magam. Hihetetlen volt! Befelé néztem, hogy megbizonyosodjak róla, hogy valóban eltűntek, és a szívem valóban tiszta és szabad volt. Elképesztő volt!


Ezen a tapasztalaton keresztül megértettem, hogy ha egy művelőnek ragaszkodásai vannak, az vonzhatja a negatív anyagokat más dimenziókban. Úgy éreztem, hogy ez a ragaszkodás egy buktató volt a művelésem útján. A Mester segítségével megtaláltam és megszüntettem. Köszönöm Mester!


Az is eszembe jutott, hogy azt hittem, hogy korábban már megszüntettem a ragaszkodásomat a fiam dolgában, és már nincs ott. Azonban még mindig ott volt. Miért nem volt olyan nyilvánvaló, mint amilyennek ma tűnt?


Megkérdeztem magamtól: „Korábban is ugyanezt a ragaszkodást találtam meg, miért volt ezúttal más az eredmény?” Alaposan elgondolkodtam, és a szívem így válaszolt: „Korábban az volt az indítékom, hogy gyorsan kijussak a szorult helyzetből, túljussak a nehézségeken, és hogy jobb életet éljek. A kényelmes élet volt a motivációm a múltban, de ezúttal az volt a motivációm, hogy valóban fejlődjek és jól műveljem magam.”


A felszínen mindkét alkalommal úgy tűnt, hogy befelé figyeltem, de a valóságban azelőtt azt reméltem, hogy boldog emberként gyakorolhatom a művelődést (a Mester védelmét élvezve, az elmét művelve, a karmát megszüntetve és nem megbetegedve).


Ezúttal csak őszintén művelni akartam magam, eltávolítani a ragaszkodásaimat, és valóban fejlődni akartam. Két különböző indíték két különböző eredményhez vezetett. Amint a helyes irányba indultam el, a Mester eltávolította számomra azokat a rossz anyagokat más dimenziókban.


Régebben azt gondoltam, hogy bár nem művelem magam szorgalmasan, de legalább jó úton járok. A befelé keresés révén végre tisztán megláttam az irányt, és felismertem a ragaszkodás mögött megbúvó hatalmas ragaszkodást. Milyen veszélyes!


Ha valaki rossz irányba halad, minden erőfeszítése értelmetlen. Most felfedtem a valódi énemet, és elindultam azon az úton, amelyen valóban járnom kellene.


Köszönöm, Mester! Köszönöm a Dáfának!


Kérem, legyetek kedvesek rámutatni, ha a megértésemben bármi nincs összhangban a Fával.

***


A hu.Clearharmony.net oldalon közzétett minden cikk, grafika és tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A nem kereskedelmi célú sokszorosítás megengedett, de a cikk címének feltüntetése és az eredeti cikkre való hivatkozás szükséges.


Forrás: Eliminating the Attachment Behind My Attachment

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo