Berlin: A Treptower Park látogatói támogatják a Fálun Dáfát

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(de.minghui.org) Néhány berlini járókelő, a kelet-berlini Treptower Park látogatása során, megkérdezte: „Hol írhatom alá, hogy támogassalak benneteket?“ és „Hol tanulhatom meg a Fálun Dáfát?“


Húsvét óta a berlini gyakorlók minden vasárnap délután tájékoztató rendezvényeket tartanak. Néhányan ülőmeditációt végeznek, mások pedig fogadják a parkba érkező embereket, és tájékoztatást nyújtanak nekik a Fálun Dáfáról. Nagy és kis transzparensek és hirdetőtáblák vonzzák a figyelmet. A parkba látogatók megállnak, hogy elolvassák az információkat és beszélgessenek a gyakorlókkal, hogy többet tudjanak meg erről a művelési gyakorlatról. A helyiek és a turisták aláírják a petíciót, amely a Kínai Kommunista Párt (KKP) által államilag támogatott szervkereskedelem megszüntetését követeli, amelynek áldozatai főként a Fálun Dáfá-gyakorlók.

null

null

null

null

null

null

null

null

A berlini park látogatói táblákat olvasnak, hogy többet tudjanak meg a Fálun Dáfáról. Sokan aláírják a petíciót, amely az üldözés megszüntetésére szólít fel.


Ding Yuande szabadon bocsátásáért berlini fiatalok transzparenseket tartanak

A gyakorlók meséltek a parkba látogatóknak Ding Yuande úrról és feleségéről, akik egyszerű földművesek. Hosszú ideje üldözik őket a Fálun Dáfában való hitük miatt. Idén januárban az Európai Parlament a történelemben először elfogadott egy határozatot, amiben elítélte a KKP Fálun Dáfá elleni folyamatos üldözését, és követelte Ding Yuande úr feltétel nélküli szabadon bocsátását. Amikor ezt néhány járókelő megtudta, transzparenst fogtak a kezükbe, hogy ezzel ők is támogassák Ding úr szabadon bocsátását. Ding Yuande urat jelenleg Shandong tartományban tartják fogva.

null

null

Berliniek egy transzparenst tartanak, amely a bebörtönzött gyakorló Ding Yuande úr szabadon bocsátását követeli


Az ukrán Yaroslava Stebnytska-Lutz csak néhány éve él Németországban. Megértette a Németországban gyakorló Ding Lebin és szülei helyzetét. Ding majdnem tizenkét évig nem láthatta szüleit a KKP Fálun Dáfával szembeni üldözése miatt. Nem látogathatta meg őket, nem tölthette velük az ünnepeket, még családi fotót sem készíthetett róluk.


Yaroslava aláírta a petíciót, amely a KKP által támogatott, erőszakos szervkereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmény ellen tiltakozik. A petíciót a német kormánynak címezték. Ezt a közösségi oldalán is megosztotta egy bejegyzésben. Ott felszólította az embereket, hogy követeljék, hogy a KKP engedje szabadon Ding Lebin apját, Ding Yuande urat és minden illegálisan fogva tartott Fálun Dáfá-gyakorlót.

null

Yaroslava Stebnytska-Lutz értesült a kínai üldöztetés súlyosságáról, és felhívást tett közzé a Facebook-oldalán. (Pillanatkép a Facebook-bejegyzéséről).


Remény az alapvető változásra

Egy szoftvermérnök, aki már többször járt Kínában üzleti úton, a következőket mondta a gyakorlóknak: „A Kínába érkező nyugatiaknak csak a szép oldalát mutatják meg (Kínának). A Kommunista Párt soha nem fogja hagyni, hogy lássák, hogyan nyomják el általában az embereket és különösen a Fálun Dáfá-gyakorlókat. Mielőtt Kínába mentem, a kollégáim emlékeztettek, hogy letartóztathatnak, ha valami helytelent mondok, mert soha nem tudhatod, hogy amit mondasz, az bajba sodorhat-e.“


Miután egy férfi elolvasta az Európai Parlament állásfoglalását, amely elítéli a KKP Fálun Dáfá elleni üldözését, azt mondta: „Ez meglepő és dicséretes. Sokan szeretnének üzletet kötni Kínával, de ez az állásfoglalás fontos figyelmeztető jel. Remélem, hogy alapvető változást eredményez .“

***


A hu.Clearharmony.net oldalon közzétett minden cikk, grafika és tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A nem kereskedelmi célú sokszorosítás megengedett, de a cikk címének feltüntetése és az eredeti cikkre való hivatkozás szükséges.


Forrás: Berlin: Für die Freilassung von Ding Yuande und alle inhaftierten Falun-Dafa-Praktizierenden! – Treptower Parkbesucher unterstützen Falun Dafa

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo